dilluns, 17 de març del 2014

Triple Mortal

Entre el 20 de febrer i el 23 de març de 2014

 

Triple Mortal és un projecte pedagògic i artístic que sorgeix de la col·laboració entre tres institucions culturals públiques de la ciutat de Barcelona: l’Escola Massana, l'espai expositiu La Capella, i les Fàbriques de Creació de Fabra i Coats. A més, també hi participen dos importants centres públics d’ensenyaments artístics de la ciutat: l’Escola Llotja i la Facultat de Belles Arts. Tot això fa del projecte Triple Mortal un entramat cultural i pedagògic important relacionat amb l’art, el disseny i les arts aplicades de l'àmbit barceloní.

Triple Mortal pretén servir com a plataforma d'exhibició i debat cultural, així com, mostrar l'estat de la qüestió dels ensenyaments artístics a la nostra ciutat en l'actualitat. Així com les línies d'actuació davant aquesta situació.
 
La Facultat de Belles Arts interpreta el projecte posant èmfasi en la importància de no decaure i seguir lluitant contra la complicada situació en la que ens trobem immersos. Recalcant també la importància de generar ponts de col·laboració entre les tres escoles, per tal d'enfortir els engranatges del període formatiu dels joves i la seva introducció a la fase professional.
 
Es tracta de donar suport a la joventut, construint un camí ric d'estímuls, tot i la situació contradictòria, desenvolupant les millors eines: la disposició, la destresa i el pensament crític. Evocant la creativitat, l'expressió i el diàleg amb el públic.
 
La primera exposició del projecte inaugurà a La Capella el dia 20 de febrer de 2014. Profunditzà en la fragilitat i precarietat que marquen d’una manera tan clara el nostre present. A la vegada, cada centre mostrà les seves característiques específiques. 
 
El segon acte d’aquesta primera part del projecte tingué lloc el 18 de març de 2014 a Fabra i Coats. Consistí en una jornada dedicada a la reflexió i el debat entre els assistents i tingué un caràcter festiu. S’articulà al voltant de dues taules rodones que es programaren successivament. 
 
Una plantejà una revisió crítica dels treballs presentats a La Capella; comptà amb la participació dels comissaris de la mostra i d’un crític d’art, Jorge Luis Marzo. Estarà moderada per Nora Ancarola, subdirectora de l’Escola Llotja.
 
L'altra girà al voltant de la situació específica dels ensenyaments artístics en l’actualitat, i buscà definir les idees principals que el caracteritzen. Es comptà amb la presència de tres elements bàsics dels ensenyaments artístics: un professor en actiu, els estudiants (també en actiu) i un representant d’un centre artístic. Tot això amb la participació com a moderador de Carles Giner, coordinador de les Fàbriques de Creació.


Artistes i dissenyadors:
Mateu Targa, Octavi Serra, Olga Capdevila, Jordi Oms, Carla Besora, Laia Arqueros, Anna Villaroya, Sara Martínez, Alona Vinç, Felipe Díaz, Sandra Llusá, Clara Nuibó, Maria Diez, Carla Garcia, Judit Armengol, Carlos Ruíz, Isabel Barios, Joan Bennassar, Jonathan Torres, Margarita Ortegón, Ramon Martins, Noelia Vallano, Irena Visa,
Sara Manzaneda, Marta Callen, Marta López, Sonia Ciriza, Miguel Ayesa, Rosana Sanchez, Aris Spentsas, Julian Chamorro, Alberto Gil

Col·lectius:
Tropèl, Nakadaska, Placa Turca, Quars d’ una, Laboratorio Inclusivo

Comissaris: 
Blai Marginedas i Alessandra Giusti
 




































 

Fotografies a càrrec de Pep Herrero





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada