dilluns, 10 de novembre de 2014

PANORAMA. Una intervenció de 13L

Entre el 28 d'abril i el 16 de maig de 2014 es va poder visitar, a la Sala d'Exposicions de la Facultat de Belles Arts, la mostra "Panorama", una exposició de llibres d'artista realitzada pel col·lectiu d'artistes plàstics 13L.

13L es va formar el 1998 i desenvolupa els seus projectes sobretot en art gràfic, però també amb altres mitjans. El seu vincle és l’esperit d’investigació i de col·laboració a l’entorn del llibre d’artista o dels bookworks.

Aquesta intervenció site specific per a la Sala d’Exposicions de la Facultat, es planteja com una actuació que disposa els llibres com a eina i metàfora d’una distòpia viscuda i declarada, l’estat de precarietat permanent dels nostres tallers.

El llibre, simbòlicament, és instrument d’educació i divulgació des de sempre i per tant signe de la cultura i del coneixement. En una instal·lació com aquesta en què es mostra l’apilament dels llibres com estoc i enderroc, cal esmentar que el rere fons és una interrogació sobre el sentit de la cultura i la seva transmissió. Aquesta instal·lació es posa de manifest que els llibres no ocupen específicament el lloc que els hi pertany quant a genealogia, ordre del discurs i mobiliari. La reflexió gira entorn de la precarietat banalitzada de les coses, dels dies i dels espais que es transparenta com un sentit de contínua inestabilitat en l’escenari universitari que compartim.

13L està format per: Eugènia Agustí, Pepa Busqué, Mercè Casanovas, David Curto, Montse Carreño+Raquel Muñoz, Gerard Espí, Enric Mas, Jessie Morin, Cristina Pastó, Eloi Puig, Rosa Tarruella, Alicia Vela, Eva Vila i Antònia Vilà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada