dimecres, 8 d’octubre del 2014

Presentació del llibre "Originària" a la Biblioteca El Clot - Josep Benet

El 5 de setembre de 2014 es va presentar a la Biblioteca El Clot - Josep Benet de Barcelona el llibre: "Originària. 35 anys de la Facultat de Belles Arts".

Marta Zamora, directora de la Biblioteca El Clot, introduí l'acte de presentació en què participaren Pere J. Quetglas, Vicerector de Política de Comunicació de la UB; Salvador García, Degà de la Facultat de Belles Arts; Mar Redondo, Vicedegana de Cultura i Estudiants; i Josep M. Martí, professor de Disseny de la Facultat de Belles Arts.

"Originària" és el llibre que la Facultat de Belles Arts ha editat amb Publicacions i Edicions de la UB en commemoració dels trenta-cinc anys de la seva creació, el 1979. L’obra, un autèntic catàleg d’art a cura de Mar Redondo, Teresa-M. Sala, Carla Padró i Dolo Pulido, recull aportacions de professors que escriuen sobre diferents aspectes, vivències, trajectòries i vicissituds de la Facultat al llarg d’aquests anys, i reprodueix bona part de l’obra artística més significativa del seu fons.



“Originària, 35 anys de Facultat de Belles Arts” és el fruit d’un treball i un entusiasme col·lectius. És un símptoma que refereix el moment present concebut com una superfície modelable per les diverses proposicions de qui ha respòs el convit de participar-hi. El treball en col·laboració, la transversalitat, la diversitat, han estat el nostre estendard. Un manifest. Perquè no es tracta tant de fer una història lineal dels fets sinó més aviat de recollir alguns dels moments essencials que, els que formem part del col·lectiu Belles Arts, hem volgut rescatar, preservar, evocar o explicar. La suma de mirades dibuixen un collage de paraules i imatges que permeten copsar les diverses sensibilitats que han forjat la Facultat i que la projecten cap al futur".

Per a més informació: [+]

De manera simultània a la presentació, la Biblioteca El Clot - Joan Benet també va acollir una de les obres cedides per la Facultat amb motiu del seu 35è aniversari: El vestit de la meva mare (2002), de Jacqueline Nin Recasens.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada