dimecres, 8 d’octubre del 2014

PROJECCIÓ I DEBAT: "El Somni dels Herois"

El 17 de març de 2014 es va dur a terme, a la Sala d'Actes de la Facultat de Belles Arts, la projecció i debat entorn el documental "El Somni dels Herois", de Jacobo Sucari

El documental ens parla de la utopia, del desig de transformació, de l’acció política com a construcció d’un nou món.

Antics militants de diferents organitzacions dels anys seixanta i setanta a l’Espanya franquista ens parlen del perquè de la seva militància política, de la seva forma de vida i de l’organització quotidiana. Es tracta de militants de base, no hi ha figures recognoscibles, però sí que són personatges encara carregats de vitalitat i ganes de traslladar i relatar les seves experiències, els seus encerts, les seves errades; la necessitat de redefinir el context vital de la seva època des d’una mirada actual: il·legalitat, clandestinitat, dogma, discurs i acció.

Un relat de vides i d’un moment històric, però també una crítica de les pròpies formes de la militància, de llurs mancances, de llurs mites, posant en qüestió els sacrificis i els avantatges que significava sentir-se membre d’un grup d’avantguarda.

En aquesta trobada coral entre personatges de l’antiga militància aflora la pregunta: Què va succeir a la transició? Com hem arribat al moment actual? Quina herència hem deixat?

Més informació: [+]



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada