dilluns, 21 de juliol del 2014

DISCURS MUSEOLÒGIC (PART III): Àmbit 3. ESTIRAR MÉS EL BRAÇ QUE LA MÀNIGA

En aquest cas l'estètica vol donar la mà a l'ètica i estar al seu servei; l'artista posa èmfasi en fer una creació estètica, però que destaqui per tenir un major compromís ètic amb l'entorn i el moment que li ha tocat viure. Per tant, voluntat i compromís són dos conceptes que es desperten en la nostra ment amb les obres seleccionades. Voluntat i compromís com l'equilibri entre la raó i el sentiment. El teixit que es crea en buscar un equilibri entre ètica i estètica.

Una de les obres seleccionades per a aquest àmbit, i que en dóna nom, és Estirar més el braç que la màniga, de Teresa Valverde Gefaell
 
Els materials que componen aquesta peça són el fil i la tela. Per Teresa Valverde aquests materials són generadors de formes i colors que sempre han format part de la seva vida. Valverde els utilitza com a mitjà d'expressió, on la història i el llenguatge dels mateixos no pot ser oblidat.
 
En el cas de l'obra que ens ocupa, Estirar més el braç que la màniga es compon d'una màniga de jaqueta americana d'home i quatre punys de jaqueta inserits una dins l'altre, tots ells de tonalitats fosques.

“Estirar més el braç que la màniga” fa referència a una frase amb connotacions negatives que ens porta a qüestionar i discutir l'ètica de les accions i els gestos que porti a terme el propietari de la jaqueta. Pensem amb les despeses i els excessos que han caracteritzat la darrera dècada, on la màniga de la jaqueta pot ser considerada un símbol present en aquells moments de dispendi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada