dilluns, 28 de juliol del 2014

ESPAIS SATEL•LIT I: KM 0, la Facultat de Belles Arts

Un dels principals objectius de l'exposició és donar a conèixer al gran públic la Facultat de Belles Arts com a centre promotor i creador d’art contemporani i obrir-se a la ciutat de Barcelona. Per fer-ho, «Denominació d’Origen: Col·lecció Belles Arts» inicia el seu recorregut al quilòmetre zero, situat a la mateixa Facultat. L’exposició es desplega en el vestíbul de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona i s’expandeix cap a altres centres que acullen peces de la col·lecció: el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu Can Framis-Fundació Vila Casas, la Biblioteca El Clot-Josep Benet, el Centre Cívic Can Deu i la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.
 
En aquest quilòmetre zero es podrà veure, del 3 fins al 26 de setembre l'obra Ètica – Estètica, de Francesc Abad, que s'inclou dins de l'àmbit 1 (Origen) del discurs museològic.
Al llarg del seu recorregut, Francesc Abad a volgut induir en les seves obres la reflexió de l'art com a via entre el sentiment i el coneixement. Li dona sentit a l'art justificant la seva existència com fruit del compromís format a partir de la consciència del que som i del que hem sigut. Segons aquest artista és d'aquesta manera com les obres també tenen un compromís amb el present.

Vine a la inauguració el 3 de setembre, a les 13h, i no deixis de visitar els altres espais satèl·lits!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada