dilluns, 4 d’agost del 2014

DISCURS MUSEOLÒGIC (PART V): Àmbit 5: Som llenguatge

 
L'experiència estètica, l'expressió, entesa com a significació d'un pensament pel llenguatge, s'utilitza en sentit figurat.

Com expressar allò que sentim? Amb el llenguatge. A través d'ell intentem explicar el món, ens posicionem com a individus i ens comuniquem. Com dir allò que amb paraules no podem expressar? Sovint el llenguatge ens limita i per aquesta raó, l'artista decideix transmetre el seu missatge a través de l'art.

En les obres seleccionades per a aquest àmbit, Lúa Coderch, Rafael Santos i Anna Figuera, combinen llenguatge i estètica per intentar assolir la seva màxima expressió. Tots tres juguen amb la paraula escrita i la passen pel filtre estètic fins a crear un nou llenguatge. Així, l'art és el llenguatge de cada artista i pot ser llegit des de diversos posicionaments.



Una de les obres que s'exposaran en aquest àmbit és Croquis para una historia del dibujo, de Rafael Santos Torroella. Aquesta peça és un escrit estètic i poètic que l'autor fa sobre el dibuix. Precisament el com i el que diu en aquest escrit és el que és interessant i el que li aporta aquest valor artístic. Croquis para una història del dibujo desenvolupa llenguatge, per mitjà de les paraules l'artista ha creat una obra d'art, on l'important és el missatge escrit que Rafael Santos transmet. Així doncs aquest escrit encaixa perfectament en l'àmbit perquè mitjançant el document l'artista representa maneres de comunicar-nos i desenvolupar el llenguatge en sentit figurat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada